Je huwelijksdag is de mooiste dag van je leven, waar de romantiek vanaf mag spatten. Hoe mooi is het om met de liefde van je leven in het huwelijksbootje te stappen! Tegenwoordig ben je niet meer afhankelijk van het stadhuis om het jawoord te geven, maar kan dat overal, bijvoorbeeld op een boot.

Lekker dobberend op het water en genietend van het mooie uitzicht elkaar eeuwige trouw beloven met je familie en vrienden om je heen. Dat is een herinnering waar jullie en de gasten met veel plezier op terug zullen kijken. Door te trouwen op een boot kun je ook bijzondere foto's maken met de horizon als achtergrond.

Aandachtspunten
Er zijn een aantal belangrijke punten waar je van tevoren rekening mee moet houden als je wil trouwen op een boot. Je kunt ervoor kiezen om de huwelijksplechtigheid aan wal te doen en het feest op de boot. Uiteraard is het een heel leuk idee om op een van de mooie meren te trouwen. De ambtenaar van de burgerlijke stand komt dan aan boord en trouwt je daar. Dat is wel heel letterlijk in de huwelijksboot stappen.

Houd er wel rekening mee dat de trouwlocatie overdekt moet zijn. Houd rekening met de verschillende weersomstandigheden. Het is fijn als je zowel binnen als buiten kunt zitten met het gezelschap. Ook is de toegankelijkheid voor mindervaliden belangrijk. Ze moeten de wc eenvoudig kunnen bereiken en gemakkelijk de boot op kunnen komen. Ook kinderen moeten veilig zijn aan boord. Eventueel kun je reddingsvesten regelen.

Verschillende soorten boten
Er zijn veel verschillende boten die gebruikt worden voor huwelijksfeestjes. Je kunt kiezen voor een prachtig zeilschip, maar bijvoorbeeld ook voor een rondvaartboot of partyschip. Ook een cruiseschip of zo'n leuke grachtenboot behoren tot de mogelijkheden om op te trouwen. Al de verschillende schepen hebben hun eigen charme, dat maakt trouwen op een boot romantisch.

Het voordeel van een partyschip is dat het al helemaal is voorbereid op feesten en het sfeervol is ingericht. Je kunt veel mensen uitnodigen voor je huwelijksfeest. Uiteraard zijn er ook allerlei andere boten prima geschikt om je huwelijk te vieren, ook hier kan genoeg ruimte zijn voor een groot aantal gasten. Op veel boten kan de aankleding voor jouw huwelijk geregeld worden.

Neem uitgebreid de tijd om je te oriƫnteren en vraag informatie op bij verschillende rederijen die boten verhuren voor huwelijksfeesten. Overleggen met een weddingplanner is een aanrader, omdat deze met een neutrale blik naar je wensen en budget kijkt.

Delen